Sníží Rytíři náskok Litvínova? Baráž hrozí oběma klubům

Devět kol před koncem základní části extraligy se dnes kladenští Rytíři střetnou s Vervou Litvínov (18.00 hod.).

Oběma klubům jde o hodně. Litvínov v tabulce na dvanáctém místě má před posledním Kladnem náskok sedmi bodů (třinácté České Budějovice mají shodný počet bodů jako Litvínov, pozn. red.). Výhrou by rytíři dál živili teoretickou šanci zachránit členství v soutěži i pro příští rok aniž by museli absolvovat barážové utkání s vítězem první ligy.
Vzájemné zápasy s Vervou skončily 2:1 a 3:2 v prodloužení a 3:2 ve prospěch kladenského týmu. Nejvíce branek za Kladno v nich vsítili Procházka a Plekanec po dvou. Ovšem na rozdíl od Rytířů klub ze severu Čech tento týden posílil o Jaromíra Kverku ze Sokolova.
„Do závěru sezony máme k dispozici brankáře Godlu, Tomka a Zajíčka a do obrany 10 beků, plus Smetanu a Lemckeho na případnou výpomoc. V útoku je to 16 hráčů, střídavé starty Válka, Jíchy a Kverky a pod smlouvou máme ještě juniory Slavíka s Vopatem. Za áčko už navíc nastupuje také další junior Danielčák. Věřím, že závěr sezóny zvládneme a postoupíme do předkola play off,“ informoval generální ředitel klubu Pavel Hynek.
Tipy pro sázkaře: Výhra Rytířů za tři body je u sázkových kanceláří v kurzu 2,5:1. A pěkný kurz 13,4:1 patří výhře Kladna v první třetině poměrem 2:1.

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí