Rytíři Kladno vs. Verva Litvínov 5:2 (1:0, 2:0, 2:2). Rytíři jsou zpět ve hře o předkolo play off. Na úspěšné zakončení sezony ztrácí čtyři body. Takový odstup na Kladno mají v tabulce České Budějovice a Litvínov. 

Rytíři od první třetiny spustili směrem na Zajíčka kanonádu, která ho ve druhé periodě vyhnala z klece. Po první třetině byl poměr střel na bránu 15:3 na straně domácích! O zápase rozhodly dva góly v jedné minutě. Nejprve Michnáč protlačil do sítě puk na třetí pokus a poté se bombou od modré trefil Cibulskis. Trefili se Rytíři, kteří byli delší dobu po tlakem kritiky kladenských fanoušků. Litvínov v závěrečných minutách malinko pozlobil, ale na jeho úspěch ihned odpověděl Indrák. Naštěstí pro své mužstvo. Hosté totiž vzápětí prostřelili Bowa podruhé... Posledním střelcem duelu se stal kapitán Plekanec. Pátý gól rytířů byl jeho stým gólem v jejich dresu!
V neděli se kladenský tým vypraví do Třince na led obhájce titulu (15.00 hod.).

Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Sotnieks, Dotchin (A), Cibulskis, Ticháček, Slováček, Babka – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Beran, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II – Michnáč.
HC VERVA Litvínov: Zajíček (35. M. Tomek) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Jícha – Abdul, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Havelka – Jurčík, Fronk, Hlava.
Branky a nahrávky: 16. Zikmund (Klepiš), 30. Michnáč (O. Bláha II, Ticháček), 32. Cibulskis (O. Bláha II, Kubík), 57. Indrák (Ticháček), 60. Plekanec – 54. Estephan (Zdráhal, Jaks), 59. Kudrna.
Diváků: 3952.

Jan Murárik