Adam Brízgala o baráži a příští sezoně

Kladenští Rytíři z určitého pohledu ukončili sezonu úspěšně. Udrželi se v extralize. Poslední krok udělali v baráži. V ní jim k nutným čtyřem výhrám notně pomohl výkonem gólman Adam Brízgala.

Přehráli jste Zlín, vítěze první ligy. Ten podle mnohých odborníků ale vůbec nesplnil očekávání těžkého soupeře. Jste stejného názoru?
Z mého pohledu jsem čekal, že budu čelit více střeleckým pokusům. Místo toho Zlín založil taktiku proti nám na defenzivě a čekání na naše chyby, které by potrestal. Kombinace toho, jak jsme k baráži přistoupili my a jejich stylu, nám nakonec vyhovovala. Když už se soupeř dostal do šancí, tak zase nebyly nebezpečné. Určitě nebyly nejtěžší, kterým jsem v sezoně musel čelit…

Když se ohlédnete za sezonou, měl jste v ní krizové či zlomové okamžiky?
Takhle se to nedá říct. Byla natolik dlouhá, že se mi zpětně takové momenty nevybavují. Zpočátku jsem se do brány dostával sporadicky, od konce roku pak čím dál častěji, až trenéři před baráží řekli, že v bráně začnu já. Jsem za to rád, protože jsem si zachytal nejvíce ve své kariéře. Zřejmě první zápas proti Zlínu určil, že baráž dochytám celou. Ze sezony jsem nadšený.

Je po sezoně. Nastává období, kdy kluby svá mužstva vhodně doplňují. Kladno zůstává prakticky stejné. Moc změn zatím Rytíři neoznámili. Myslíte si, že jste jako tým za rok vyzráli natolik, abyste příští sezonu nehráli opět na chvostě tabulky?
Nevím, kdo odejde nebo neodejde. Jsme hodně mladý, třeba i nezkušený tým. Věřím, že s dalšími zápasy výkonnostně porosteme.

Jan Murárik
Foto: Roman Mareš, Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí