Ladislav Zikmund o příští sezoně a zkušenějším týmu

Zítra oslaví své 28. narozeniny a v týmu hokejových Rytířů patří ke zkušeným hráčům, na kterých by měla celá extraligová sezona stát. Ladislav Zikmund se v rozhovoru pro Vaše Kladno ohlédl za koncem uplynulé sezony a zamýšlí se nad týmem pro tu příští.

Baráž skončila na konci minulého týdne. Dodnes udivuje, jak odevzdaný byl soupeř Rytířů v podání Zlína. Vnímal jste to také tak?
Osobně jsem měl ze soupeře před baráží velký respekt, který ze mě spadl po prvním vzájemném utkání. První dva zápasy to rozhodně pro nás nebylo jednoduché, jak by se mohlo zdát. Ve třetím se ukázalo, jak bylo dobře, že jsme si předtím nevystříleli všechny náboje (směje se). V baráži se naplno ukázaly zkušenosti nabrané v extraligové sezoně. Takové v první lize nezískáte…

Přes nabrané zkušenosti jste skončili na posledním místě. Prý má většina rytířů zůstat i v další sezoně. Někteří fanoušci mají obavy, aby se historie neopakovala…
Nevím, jaké bude složení týmu pro příští sezonu. To se uvidí v příštích měsících. Ale i kdybychom zůstali pospolu, tak nás můžou právě ty zkušenosti posunout v tabulce výš. Vždyť do poslední chvíle byly v extralize baráží ohrožené tři čtyři týmy. Mít také štěstí, mohli jsme dopadnout lépe.

Příprava vám začne v polovině května. Kde si do té doby od hokeje odpočinete?
Odjeli jsme s rodinou za manželčinými rodiči do Košic. Moc se těším, jak si to všichni užijeme (usmívá se).

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí