Rytíři Kladno vs. Škoda Plzeň 2:4 (0:2, 2:0, 0:2). Když už se zdálo, že Kladno po čtyřech prohrách v řadě konečně zaboduje, Plzeň se trefila v poslední minutě a odvezla si tři body. 

Při odchodu do kabin prohlásil Radek Smoleňák, že o výsledku první třetiny rozhodly dvě chyby jeho týmu. Tím zcela vystihl dění v úvodní periodě. Hosté si šikovným hokejem vynutili převahu a rytíři se až na tři střely do gólmana na víc nezmohli. O to větší překvapení čekalo na fanoušky obou táborů po přestávce. Na led nastoupila úplně jiná mužstva. Plzeň přestala hrát a Kladno tlačilo. Výsledkem bylo vyrovnání a další Ticháčkův gól do tabulky elitních extraligových obránců. 
Ve třetím dějství spálili hosté i domácí několik tutovek (ty největší Söderlund či Frolík). Štěstí se minutu před koncem, přiklonilo na stranu týmu v bílých dresech... 
Rytíři se příští pátek vydají za extraligovými body do Hradce Králové (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 24. M. Procházka (Klepiš), 40. Ticháček (Dotchin, Klepiš) – 3. Šiler (Jansa), 18. Rekonen, 60. 2x Söderlund.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – M. Procházka, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Smoleňák (C) – Jarůšek, Melka, Frolík – Strnad (A), Babka, Bláha.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Hlavaj) – Malák, Zámorský, Piskáček (A), Jiříček, Houdek, Kvasnička, Dujsík – Söderlund, Lev (A), Holešinský – Schleiss (C), Indrák, Pour – Hrabík, Jansa, Rekonen – Matýs, M. Soukup, Šiler.
Diváků: 3914.

Jasn Murárik