Rytíři Kladno vs. BK Mladá Boleslav 2:3 po samostatných nájezdech (1:0, 1:1, 0:1). Úprk před poslední příčkou extraligové tabulky vyšel lépe Mladé Boleslavi. Ta přeskočia Rytíře a dostala se na třinácté místo. Dvanácté jsou Vítkovice, se stejným počtem bodů jako dnešní soupeři. Kladno protáhlo sérii bez výhry na osm střetnutí.

Umění je například obraz od van Gogha nebo v extralize neporazit současnou Mladou Boleslav... V úvodní třetině se na ledě od Smoleňákova gólu odehrávalo v podání obou týmů „veřejné bruslení“. Jednotlivé pětky neudržely v útočných pásmech puk a rolovaly kolem mantinelů. Přesto se hosté i v takové rotaci dostali do pozice vyložené brankové šance...
„Chvílemi byla Boleslav lepší,“ konstatoval bývalý kladenský útočník Lubomír Rys.
Ve druhé třetině se, podobně jako v zápase s Plzní, Kladno zázračně zvedlo, a byť inkasovalo v oslabení, dokázalo Frolíkem jít znovu do vedení. Jak odchovanec kladenského hokeje po minulém utkání prohlásil, když prolomí střeleckou smůlu, pak mu to tam obvykle začne padat. Na smůlu se při trestném střílení může vymluvit i kladenský útočník Kusý, kterému před gólmanem kotouč sjel z hole...
„Obávám se poslední třetiny. Tu zatím moc neumíme,“ konstatoval Rys o přestávce po druhém dějství. A jeho obavy se naplnily. Hosté opět srovnali skóre a domácí tentokrát gólem nereagovali i proto, že jim sudí rozhodující branku neuznal. V prodloužení gólmani udrželi čisté konto a v následné dovednostní soutěži, nájezdech, potěšili své fanoušky hosté. Z kladenských pokusů totiž za zády brankáře neskončil ani jeden. V úterý rytíři zamíří na led Třince 17.00 hod.).

Branky a nahrávky: 11. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 30. Frolík (Pytlík) – 28. Järvinen (Aaltonen, Pyrochta), 46. Stránský (Osburn, Dvořáček)
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – M. Procházka, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Jarůšek, Melka, Frolík – Strnad (A), Babka, Smoleňák (C) – Bláha.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (F. Novotný) – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Čech, Pavlík, Štibingr – Skalický, Fořt, Lantoši – Malát, Järvinen, Aaltonen (A) – Závora, Suchý, Šmerha – Dvořáček, O. Roman, Stránský.
Diváků: 2915.

Jan Murárik

avoras
Na střídačku Rytířů se po dovolené vrátil specialista na přesilovky Jakub Voráček a zůstal na ní Jaromír Jágr