Čtrnáct zápasů v řadě bez prohry v základní hrací době na jedné straně a šňůra sedmi porážek ve všech hracích dobách na straně druhé. To je aktuální bilance Třince a Kladna. Oba týmy dnes na severu Moravy změří své síly (17.00 hod.).

„My se teď nedíváme na to, jestli hrajeme doma nebo venku. Důležitý je každý zápas a kvůli Lize mistrů jsme měli program hodně nahuštěný. Jedeme teď v režimu zápas, regenerace, zápas a takhle to bude v podstatě až do reprezentační přestávky,“ říká asistent trenéra Třince Vladimír Országh.“
Pokud v domácí bráně nastoupí gólman Kacetl, mají to rytíři teoreticky předem spočítané. Třinec s ním na ledě v základné hrací době v této sezoně ještě neprohrál! Co hraje Kladnu do karet, je třinecká marodka. Dnes by na ní měli zůstat opory Růžička, Daňo a Hudáček, V případě Růžičky a Daňa půjde o citelnou ztrátu dvou nejlepších střelců. Oba dosud vsítili po devíti brankách. V tomto směru se jim hosté vyrovnají. Nejlepší kladenský střelec Tralmaks totiž vsítil stejný počet gólů. V extraligové tabulce jsou Oceláři třetí, Rytíři poslední. Kladno v Třinci vyhrálo naposled v listopadu před deseti roky. Tehdy zvítězili 3:2.
Tip pro sázkaře: Sázka na výhru Ocelářů je v kurzu 1,44:1. Kladnu v současné době nejdou poslední třetiny. Na výhru Třince v závěrečné periodě vypsaly sázkové kanceláře kurz 1,89:1.

Jan Murárik