Kometa Brno vs. Rytíři Kladno 2:3 v prodloužení (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1). Mladá Boleslav, toho času na třinácté příčce tabulky, dnes prohrála a poslední Kladno výhrou stáhlo její náskok na deset bodů. 

V úvodní periodě potvrdila Kometa vážně míněný útok na elitní exraligovou čtyřku. Z mnoha příležitostí ke skórování ale proměnila pouhé dvě. To se jí v dalším vývoji utkání vymstilo. Hosté se od druhé třetiny nevídaně zlepšili a ovádli ji gólem svého nejlepšího střelce Tralmakse. Už před ním zahodili velké šance na branku Klepiš a Smoleňák. Klepiš navíc neproměnil trestné střílení. Kolikáté již Kladno v téhle sezoně nedalo...?
Vyrovnání v závěrečné třetině řídil Melka. Skvělou přihrávkou našel Procházku a i ten se zařadil mezi střelce. Minutu předtím nedal gól Sideroff. Duel dospěl překvapivě do prodloužení. V něm si rytíři připsali první výhru v letošním roce a první po rekordních sedmnácti prohrách.
V neděli se Rytíři střetnou doma s Plzní (16.00 hod.).

Branky a nahrávky: 2. Zbořil (Okál), 19. Kollár (Pospíšil, Kos) – 35. Tralmaks (Sideroff, Klepiš), 50. M. Procházka (Smoleňák), 61. Pytlík.
HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka (A), Holland, Kaňák, Osburn – Flek, Cingel, Zaťovič (C) – Kos, Kollár, Pospíšil (A) – Moses, Zbořil, Okál – Kohout, Ekrt, Vincour.
Rytíři Kladno: Bow (Mitens) – Hejda, Ticháček, Nemčík, Slováček, Veber, Martenet – Tralmaks, Melka (A), Sideroff – M. Procházka, Klepiš, Smoleňák (C) – Jarůšek, Pytlík, Strnad (A) – Vimmer, Nedvěd.
Diváků: 7700.

Jan Murárik
Foto: Ivo Dostál, Kometa Brno