Deset gólů viděli fanoušci Třebíče a Kladna v utkání na Horáckém stadionu, v němž Rytíři porazili domácí Slavii 6:4 (2:2, 1:1, 3:1). 

Vypadá to, že se Kladno před play off dostává do veliké střelecké pohody a jeho zápasy jsou opět pro diváky velmi atraktivní. Po výhře nad Jihlavou 5:2 padlo i v Třebíči sázkařky velmi zajímavých více než šest branek (kurz 2,27, pozn. red.).

Diváci tleskali za branky už v páté minutě. Na každé straně fanouškovského tábora jednou. Kladnu skončilo oslabení a následující akci, která pro domácí nevypadala nebezpečně, zakončil přesně Tůma. Třebíč odpověděla téměř hned po vhazování. Před Cikánka si vyšlápl Huňa a Havránek jeho výpad dokončil.

To samé soupeři zopakovali o několik minut později. A opět šli do vedení hosté. Domácí ve středním pásmu ztratili puk, ten se dostal k Jánskému, pro kterého nebyl problém najít bleskově najetého Strnada. Za Horáckou Slavii srovnal půl minuty na to Mrázek. Tomu stačilo počkat před kladenským brankářem na nahození od spoluhráčů…

Ve druhé třetině čtyři branky sice nepadly, ale o hokejové koření obecenstvo nepřišlo. Tenkrát ukázal, že mu spolupráce s mladíkem Machačem svědčí, a za přihrávku se odvděčil třetím vedením svého týmu. Tentokrát Třebíčtí s vyrovnáním počkali pět minut a dorazili Cikánkem vyraženou střelu. 

Poslední dějství se neslo hlavně ve znamení střelecké chuti Rytířů. Ve vlastním oslabení vzal domácím puk Strnad a jeho expresní jízdu zastavil až hvizd rozhodčího, který oznámil čtvrtý gól Kladna. Třebíč ještě jednou a naposled vyrovnala, když po faulu rozhodčí ukázal, že se pojede trestné střílení. Ovšem pak už Rytíři kralovali. Nejprve rozebrali zadní řady Slavie a Kloz uklidil puk do prázdné branky a účet zápasu uzavřel Ton, který do sítě usměrnil Ptáčkovu nahrávku.

Rytíři si střeleckou potenci jistě nechají i na sobotní utkání, v němž hostí Most (16.00 h.).

Branky a nahrávky: 5. T. Havránek (Huňa), 9. Mrázek (Psota, Kusko), 26. Malec (T. Havránek, Milfait), 49. Jan Wasserbauer – 5. Tůma (Burger, J. Kloz), 8. Strnad (Jánský), 21. Tenkrát (Machač), 45. Strnad, 52. J. Kloz (Zelingr), 55. Ton (Ptáček) 

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Svoboda) – J. Zdráhal, Niko, Čejka, F. Král, Přibyl, Lojek, D. Mikyska – R. Zohorna, Dolníček, Jan Wasserbauer – Mrázek, Psota, Kusko – Kristl, Milfait, Malec – Matěj Novák, T. Havránek, Huňa.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Repe – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Zikmund, Kubík, Cetkovský.

Diváků: 1780

Jan Murárik