Ve třech posledních zápasech hokejoví Rytíři nastříleli sedmnáct branek. Na jejich představení je opět radost chodit. Ovšem musíte zapomenout na úvodní polovinu utkání s Mostem, ve kterém Kladenští nudili a k tomu ještě s posledním týmem tabulky prohrávali. V závěru ovšem předvedli parádní kombinace. Asistent trenéra František Kaberle přesto nebyl spokojený.

Proč byl tak diametrální rozdíl v projevu vašich hráčů?
Sešlo se jedno s druhým. Očekávalo se od nás jasné vítězství, za kterým jsme měli jít od první minuty a k tomu se přidaly naše obvyklé pomalé začátky. Více do hry jsme se dostali až od nějaké desáté minuty první třetiny, ale bylo to pořád málo. Když pak takovéhle zápasy vyhrajeme, tak nám to tolik samozřejmě nevadí, ale ideální polovina zápasu to z naší strany opravdu nebyla. 

Který moment v zápase s Mostem pomohl k zásadnímu obratu v jeho vývoji?
Most hraje dobře, ovšem trpí tím, že se nechá zlomit například rychlými góly, které jsme jim vstřelili a najednou vedli, když do té doby nás moc do zápasu nepouštěli. To soupeři na pohodě nepřidá. 

Co se, kromě pomalého vstupu do utkání, mužstvu dalo také vytknout?
V poslední době nám nejde hra v oslabení. Ty dva góly s Mostem jsme dostali z jejich přesilovek. 

Radostnější než hra v oslabení je šňůra tří zápasů, ve kterých jste protivníkům nastříleli pět a více branek...
Vyplývá to z uvolněného projevu směrem dopředu. Těší nás, že střílíme poměrně dost branek, ale hra dozadu není taková, jakou bychom si představovali. 

Sledujete už šesté místo tabulky, z kterého v play off vychází soupeř na třetí místo?
Nesledujeme (usmívá se). Chceme skončit po základní části co nejlépe, abychom měli výhodu v případě sedmého zápasu doma. To se nám zatím daří. 

Blíží se konečný termín, dokdy může Kladno někdo posílit. Je to stále otevřené, nebo jste se rozhodli jít do play off se stávající soupiskou?
Neuzavřeli jsme to, ale nevím o nikom, kdo by nyní přišel. 

Jan Murárik