Hokejoví Rytíři na svém vítězném tažení v závěru WSM ligy pokořili kadaňské Trhače v prodloužení 3:2 (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0). 

Hosté otevřeli skóre ve třetí minutě, když Gratton vyjel z vlastní třetiny a před modrou bekhendem našel najíždějícího Zikmunda. Ten za sebou nechal tři kadaňské hráče a Strmeňovi nedal šanci puk chytit. Zikmund prodloužil svou šňůru zápasů, ve kterých aspoň jednou bodoval, na čtyři. 

Gólové hody se rozjely. Za pět minut domácí totiž vyrovnali. Kaše na levém křídle dostal příliš volného prostoru, zamířil a z kruhu propálil Cikánka. Trhače do vedení poslal Kůs ve vlastním oslabení, na což vzápětí odpověděl vyrovnáním Tůma. Ten drží sérii tři zápasy, tři góly. 

Namlsaným divákům ovšem zbytek hokeje zhořkl. Gólmani už odmítli kapitulovat a zbylé dvě třetiny za svá záda puk nepustili. V nich třeba hráli Kladenští i přesilovku pět na tři... V prodloužení rozjásal kladenskou střídačku její kapitán Burger. Rytíři se v dalším kole utkají s Frýdkem Místkem před domácím publikem (středa, 18.00 h.).

Branky a nahrávky: 9. Kaše (Kohout), 14. Kůs (Trefný) – 3. Zikmund (Gratton, Cetkovský), 15. Tůma (J. Kloz, Burger), 62. Burger

SK Trhači Kadaň: Strmeň – R. Černý, Trefný, Šimek, Baránek, Tejnor, Havel, Chalupa – Hlava, Hejcman, Kůs – Kohout, Harkabus, Kaše – Chlouba, Chrpa, Slavíček – Vrána, Raška, Ringler.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Drtina, Hořava, Kehar, Růžička, Ulrych, Ptáček, Repe – Kloz, Burger, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Tenkrát, Kubík, Ton – Cetkovský, Gratton, Zikmund.

Jan Murárik

tabulekadan