Frýdek Místek je bezesporu nepříjemný mančaft, ale včera každý čekal vítěztví. To bylo bohužel jen přání, skutečnost byla dost jiná.

Hned na začátku utkání rychlý gól Jánského naznačil, že by vše mohlo jít snadno. To by ale muselo Kladno zatlačit na soupeře, který byl evidentně ještě v autobuse, daleko víc a nasázet mu další branky. Bohužel, opak byl pravdou. Tlak nikde, přestali jsme hrát, nechali jsme soupeře v klidu dokončit rozbruslení a po chybě Drtiny i vyrovnat. Místo aby po první třetině byl stav 4:1 a měli jsme klid do zbytku utkání, začínalo se od začátku.

Druhá a třetí třetina byly překvapivě v režii soupeře, kdy například v úvodních pěti minutách nás více méně junioři Frýdku prakticky nepustili ze třetiny a vše vyvrcholilo obdrženou brankou. Nebýt špatného postavení frýdeckého brankáře šestnáct vteřin před koncem druhé třetiny, které využil Kloz, šlo by Kladno do kabin s jednogólovým mankem.

Třetí třetina nic zvláštního nepřinesla a prodloužení bylo opravdu krátké. Sečteno, podtrženo, ztráta dvou bodů nás vzdaluje od druhé Jihlavy, což je špatně. Potřebujeme výhodu domácího prostředí v play off, je třeba zabrat.

H.K.