Honba za druhým a teoreticky i za prvním místem po základní části WSM ligy hnala Kladno na ledě Ústí nad Labem za jednoznačnou výhrou. Slovan - Rytíři 2:6 (1:2, 0:2, 1:2).

Na tři pětky plus dva útočníky stáhli trenéři sestavu Rytířů a těm na severu Čech užší kádr prospěl. Hráči nestačili na střídačce vychladnout a na jejich projevu, hlavně střeleckém, to bylo velmi znát. Nejprve se trefil "symbolicky" exústecký Tůma, když zhodnotil přesnou nahrávku bijce Grattona. Domácí poté nastřelili tyč a vyrovnali Doležalem, ale do konce třetiny ještě úřadoval v přesilovce navrátilec Pekr. Ten si přivezl střelný prach z Třebíče. O herní pohodě hostí v prvním dějství svědčil rovněž poměr střel mezi tři tyče - Kladno 21, Ústí 6...

Po návratu z kabin se skóre měnilo až za jedenáct minut. Na straně domácích promarnil skvělou příležitost exkladenský Melka. Zato hosté z protiútoku věděli, jak s pukem naložit lépe. Bek Růžička našel Jánského čepel a Kladno vedlo o dvě branky. A Růžička ve druhé třetině rozhodně nelenil. V další z přesilovek jeho přihrávku zužitkoval Drtina. Rytíři snížili počet střel na patnáct, domácí zůstali na šesti.

V posledním dějství se Ústečtí nestačili ani usadit na střídačce, když pátý gól Kladna a svůj pátý v dresu Rytířů přidal Přikryl. Slovan sice vstřelil druhý gól, ovšem inkasoval ještě jednou. Šestou trefu hostí zařídil v přesilovce Jánský z nahrávky exústeckého Kloze. Peter Jánský byl po zápase vyhlášen nejlepším z Rytířů. Ti se v dalším kole potkají ve středu doma s Přerovem (18.00 h.).

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Kasík, Brož, Husák, Vágner, Zdvořáček, Málek – Doležal, Roubík, Melka – Vrdlovec, Moskal, Merta – Moučka, Gengel, Mical – Dalecký, Komárek, Macek. 

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Repe, Drtina, Růžička, Kehar, Ptáček, Ulrych – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Pekr, Zikmund, Redlich – Cetkovský, Gratton. 

Diváků: 1498

Jan Murárik