Čeští univerzitní hokejisté hrají dnes odpoledne (11.00 h.) na Zimní univerziádě v Kazachstánu play off se Slovenskem. V týmu jsou nejen dva kladenští odchovanci Matula s Gutwaldem, ale také kustod reprezentace a ředitel kladenského Sportovního gymnázia Jiří Stejskal. 

Jak se vám tam žije, bydlí, jí, jak trávíte volný čas? 
Bydlíme v olympijské vesnici (Kazaši usilují o olympiádu) v bytovkách ve dvoulůžkových pokojích. Fungují tady precizní bezpečnostní opatření. Volný čas, pokud nějaký máme, trávíme ve fitness, v bazénu nebo sauně. Často se jezdíme koukat a fandit jiným sportům.

Jak si vedou kladenští hráči? 
Gutwald s Matulou odvádějí standardní výkony, je na ně spolehnutí, patří do skupiny lepších hráčů. Škoda, źe Miroslav Mach, trenér Ústí, neuvolnil Daleckého, který na poslední univerziádě v Grenadě patřil mezi nejlepší hráče. Určitě by se pozvedla úroveň týmu v útočných činnostech. 

Zažil jste na univerziádě vyšší hokejovou úroveň Česka než na té současné? 
Herní projevy mužstev Ruska, Kanady, Kazachstánu, Čechů a Slováků jsou vždy na vysoké úrovni, pouze u nás je závislý na tom jaké hráče kluby uvolní či neuvolní, a proto málokdy dosáhneme na medailová umístnění.

Jan Murárik

unimatula

Matula a Gutwald, neboli Kladno na univerziádě