Rytíři v zápase doplatili na oslabenou defenzívu a s týmem HC Zubr Přerov prohráli o dvě branky 1:3 (0:2, 0:0, 1:1).

Pro značně oslabený tým Rytířů nezačalo utkání zrovna nejlépe. Hned ve čtvrté minutě si Přerov zahrál přesilovou hru a připravený Karel Plášek poslal kotouč do odkryté brány. V osmé minutě si Zubři dokonce zahráli dvojitou výhodu, ale tentokrát se domácí hráči zvládli ubránit. Hosté však pokračovali v tlaku a to se projevilo ve dvanácté minutě, kdy si opět zásluhou Karla Pláška připsali Zubři vedení 2:0. V devatenácté minutě to začalo na ledě poněkud vřít, především tedy ze strany Joshe Grattona, který se nechal Ferencem vyprovokovat a dostal desetiminutový osobní trest. 

Do druhé třetiny vstoupili domácí o poznání aktivněji, ale přesilová hra se jim ani tak příliš nevyvedla. Ani jeden z týmů si pak nedokázal dlouhou dobu vytvořit větší šanci a hra nebyla divácky příliš atraktivní. Ve třicáté třetí minutě se dala znovu do pohybu trestná lavice, kterou tentokrát navštívil s osobním trestem Tomáš Redlich. Hosté však tentokrát nenadělali domácí obraně velké problémy. Čtyři minuty před koncem třetiny přišla kladenská obrana o dalšího cenného hráče, když se po zásahu pukem do obličeje odbelhal do kabiny Jurij Repe.

V poslední dvacetiminutovce měli Rytíři jasný úkol – srovnat skóre. A ve čtyřicáté šesté minutě už to vypadalo pro Kladno nadějně. Jenže Strnad nedokázal zpracovat Jánského nahrávku a gól se opět nekonal. Místo toho se dostali domácí znovu do tří a Zubři měli šanci své vedení navýšit. Ale Rytíři to opět zvládli. Ve čtyřicáté deváté minutě byl v úniku faulován Petr Ton a rozhodčí odpískali trestné střílení. To kladenský veterán bez problému proměnil a vdechl svému týmu novou naději. Ale ani přesilová hra domácím nepomohla a na řadu tak muselo přijít power play. V tom se Milanu Procházkovi podařilo trefit prázdnou bránu a pojistit tak Přerovu vítězství. 

Příští utkání odehrají Rytíři 11. 2. v 17.00 hod. v týmem LHK Jestřábi Prostějov na zimním stadionu soupeřů.

Počet diváků: 1583

Branky a nahrávky: 49. Ton (TS) – 4. Plášek (Sikora, Ferenc), 12. Plášek, 60. Milan Procházka (Chmelíř)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Repe, Havelka, Ulrych, Ptáček (A), Veber – J. Kloz, Burger (C), D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Ton, Pekr – Redlich, Cetkovský, Gratton.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Horčička) – M. Novotný, Ferenc (A), Chmelíř, Malina, Pala, L. Vágner, Šnajnar, Zahradníček – Plášek, T. Sýkora (C), Sikora – Milan Procházka (A), Pšurný, Berger – Goiš, F. Dvořák, Kovařík – Ižacký, M. Kratochvíl, Petelin.

Barbora Lišková

prerovdominik

Dominik Havelka si nominaci zasloužil za výkony v juniorce

prerovpremieru

Premiéru v áčku si zasloužil i Václav Veber

tabulezubr