První dva zápasy play off zvládli Rytíři na domácím zimním stadionu na výbornou. Ve druhém utkání se dokonce postarali o čtyřbrankový rozdíl a porazili HC Slovan Ústí nad Labem 6:2 (2:0, 2:1, 2:1). Velkou zásluhu na tom měl Peter Jánský, kterému se podařilo prostřelit Volkeho hned třikrát.

Druhý zápas play off začal pro domácí tým nejlépe, jak mohl. Hned v první minutě vyslal kapitán Burger kotouč až do útočného pásma, kde ho skvěle zpracoval Peter Jánský a poslal Rytíře do vedení. A netrvalo dlouho a kladenský náskok se opět o něco navýšil. V páté minutě prostřelil Volkeho bývalý útočník Slovanu (a rovněž kladenská noční můra z loňského play off) Jan Kloz. V patnácté minutě se již podruhé v zápase ocitl na trestné lavici Přikryl a Ústí mělo šanci se stavem utkání něco udělat. Přesilová hra však žádné změny nepřinesla a stav utkání tak zůstal po první třetině 2:0 pro Rytíře.

Druhá dvacetiminutovka začala o něco opatrněji. Ve dvacáté páté minutě ujížděl sám na Volkeho Kanaďan Gratton, ale hostující brankář mu na poslední chvíli střelu překazil. Kladno se pak projevilo až v přesilové hře, kdy se ve třicáté minutě trefil Matěj Pekr a náskok domácích se tak opět o branku narostl. O necelé čtyři minuty později skóroval znovu i Peter Jánský a zápas se zdál být jednoznačný. Ve třicáté sedmé minutě však Jaroslav Kasík bleskově využil přesilovou hru, kterou mu Kladno nabídlo vyloučením Ulrycha, a snížil skóre na 4:1.

V závěrečné třetině měl Slovan poslední příležitost se stavem utkání něco provést. Byl to však opět domácí tým, kdo skóroval. Ve čtyřicáté třetí minutě zavěsil do sítě Peter Jánský hattrick a kladenským zimním stadionem se začala nést věta: „Dostali bůra!“ Na ledě to pak začalo trochu vřít, což vygradovalo osobním trestem pro Zdeňka Doležala, který měl zřejmě rozhodčím co říci. V padesáté druhé minutě se podařilo Jaroslavu Moučkovi ve vlastním oslabení prostřelit dnes jinak skvělého Hanuljaka a trochu zmírnit kladenský únik. Rytíři však dnes chtěli vyhrát jednoznačně a tak si zásluhou Petra Tona vzali v padesáté sedmé minutě čtyřbrankový rozdíl zpět.

Příští zápas play off sehrají Rytíři ve čtvrtek  2. 3. v 18.00 hod v Ústí nad Labem.

Počet diváků: 3368

Branky a nahrávky: 1. Jánský (Burger, Zelingr), 5. J. Kloz (Burger, D. Tůma), 30. Pekr (David Růžička), 34. Jánský (J. Strnad), 43. Jánský (Burger), 57. Ton (R. Přikryl, J. Strnad) – 37. Kasík (Bernad, Roubík), 52. Moučka (Dalecký)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – Repe, P. Hořava (A), Zelingr, David Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Kehar – J. Kloz, Burger (C), D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Pekr, Zikmund, Gratton – Kubík.

HC Slovan Ústí nad Labem: Volke (Soukup) – Bernad, Kasík (A), Vl. Brož, M. Vágner (C), Husák, Přindiš, D. Málek – Z. Doležal, Roubík (A), Vrdlovec – Dalecký, Gengel, Moučka – Mical, Moskal, D. Merta – Navarra, Macek.

Barbora Lišková