Pro mnohé Kladenské je tohle odveta za dva roky staré vyřazení v play off. Kladno má opět silný tým, jehož cílem je minimálně účast v baráži. Ovšem první krok v semifinále nezvládl a na jihlavském ledě podlehl místní Dukle 0:1 (0:0, 0:1, 0:0). Druhý zápas je na programu zítra od půl šesté večer.

Na hráče Dukly jakoby v první třetině padla nervozita. Kladenští v ní těžili především ze špatných rozehrávek domácího týmu, ovšem puk do jihlavské sítě nedostali. Nejblíže k tomu měl Ton. Ve třinácté minutě mu skvěle nabil Tenkrát a nejstarší kladenský hráč orazítkoval bekhendem tyčku. Na druhé straně neměl Cikánek téměř nic vážného k řešení.

Ve druhé třetině přidali Kladenští ještě více ze svého hokejového umění, ale branka Jihlava zůstala zakletá. Vyprávět by o tom mohli Kloz, Hořava, Tenkrát, Pekr, Gratton, Burger či Kubík. Ti všichni měli na holi gól, ale z toho se nakonec radovali Jihlavští. Nejistou rozehrávku Rytířů vystihl Hubáček, povyjel si na střed a přes Cikánkovo tělo propasíroval puk za brankovou čáru. 

Poslední dějství se stalo soubojem gólmanů. Burgerovu milimetrovou střelu do vinglu Svoboda v posledním okamžiku lapil, Tonův pokus srazily jeho betony k ledu, a když už kladenský kotel zvedla ruce, Machač svou šanci poslal do boční sítě. Cikánek si zase poradil s jedovkami od Čachotského a Důrase. Jejich výborné zákroky, někdy hraničící se zázrakem, udržely jednogólové vedení Dukly až do konce hrací doby. 

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Hořava (A), Drtina, Růžička, Repe, Ptáček (A), Ulrych, Kehar – Tůma, Burger (C), Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr.

Diváků: 4026

Jan Murárik

 Foto: Tomáš Buksa, Dukla Jihlava