První domácí semifinále s Jihlavou mělo jednu hlavní postavu, a to Matěje Pekra, který vystřílel hattrickem Kladnu první bod v sérii.

V první polovině zápasu ovšem naše hra nebyla to, co bych si představoval na domácím ledě. Dukla lépe bruslila, hráči soupeře nás nepouštěli do souvislé kombinace a včasným přístupem získávali kotouče. 

Vše se začalo otáčet ve druhé polovině utkání, kdy druhá a především třetí útočná formace v čele s Matějem Pekrem přidala na pohybu, bez kterého se současný hokej prostě nedá hrát a začala soupeře dostávat pod tlak.

Třešničkou na dortu aktivity pak byl po skvělém výkonu ve druhé a třetí třetině trojnásobný zářez na pažbě Matěje Pekra.

Včerejší utkání je ale pryč a dnes nás čeká další krok k srovnání stavu v sérii. Bylo by potřeba začít tak, jak se včera končilo a nečekat na druhou polovinu utkání. Co mi nejen včera ve hře chybėlo, je přenesení hry na obránce v útočném pásmu a následná střelba, to dostává tým do tlaku a ten dnes chtějí fanoušci vidět od první minuty!

H. K.