Ve druhém domácím zápase nedokázali Rytíři udržet dvoubrankový náskok a vinou poslední třetině prohrávají čtvrtý zápas play off 3:4 (1:1, 2:0, 0:2 – 0:1). Jihlavě se tak značně přiblížila celkovému vítězství.

Po včerejším vydařeném domácím zápase se Rytíři pustili do čtvrtého duelu s Jihlavou s obrovskou chutí srovnat skóre na 2:2. Oba celky však byly na začátku třetiny trochu opatrnější a čekaly na chybu soupeře. Ta přišla v sedmé minutě ze strany hostů a David Tůma se třetí dorážkou postaral o vůbec první kladenské vedení. To však netrvalo dlouho. V desáté minutě si Rytíři nepohlídali Tomáše Čachotského, který dorážel střelu Bilčíka a puk skončil za Hanuljakem. Kladno se pak dostalo do oslabení, ve kterém nebezpečně zazvonila tyčka, ale ke štěstí domácích to nemělo na skóre žádný vliv. 

Druhá třetina začala, po lehké strkanici z konce první periody, hrou ve čtyřech. Hráči byli ale opatrní a do ničeho nebezpečnějšího se nepouštěli. Ve dvacáté sedmé minutě se nechal vyloučit hráč Jihlavy a domácím se naskytla šance. Té využil o minutu později Petr Tenkrát a kladenský zimní stadion se mohl znovu radovat. Ve třicáté minutě byl za nedovolené bránění vyloučen Ptáček, ale Kladno si zvládlo svůj jednobrankový náskok pohlídat. To hosté na svou nedisciplinovanost doplatili i podruhé. Ve třicáté čtvrté minutě trefil Jiří Drtina tyčku, ale kotouč se odrazil a skončil za zády hostujícího brankáře. 

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili Rytíři s náskokem dvou branek, ale Dukla se ještě nehodlala vzdát. Ve čtyřicáté sedmé minutě propálil Hanuljaka dorážkou Tomáš Jiránek a o patnáct sekund později skóroval i Petr Šidlík. Zápas se tak domácím během jediné minuty značně zkomplikoval. V padesáté druhé minutě zůstal na ledě ležet Růžička, ale sudí faul nepostřehli a hostům se tak naskytla obrovská příležitost, kterou domácí Hanuljak zneškodnil. Ani Machačovi se nepovedlo čtyřicet sekund před koncem zabránit prodloužení a tak se musela opakovat stejná situace jako včera. V nastavení pak Kladno doplatilo na vyloučení Ulrycha, jelikož Dukla vstřelila v početní výhodě zásluhou Jiřího Říhy vítěznou branku.  

Příští utkání play off sehrají Rytíři v pondělí 20. 3. v 17.30 hod. na zimním stadionu v Jihlavě.

Počet diváků: 5200

Branky a nahrávky:  7. D. Tůma (J. Kloz), 28. Tenkrát (J. Drtina, Burger), 34. J. Drtina (Burger, R. Přikryl) – 10. Čachotský (Zeman, Bilčík), 47. Jiránek (J. Skořepa, F. Seman), 47. Šidlík (Anděl), 67. J. Říha (Čachotský)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Stahl) – J. Drtina, P. Hořava (A), Repe, David Růžička, Ulrych, Ptáček (A) – J. Kloz, Burger (C), D. Tůma – J. Strnad, R. Přikryl, Kubík – Tenkrát, Machač, Pekr – Cetkovský, Zikmund, Gratton – Redlich.

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža – Jiránek, J. Skořepa, Diviš – Důras (A), Hubáček, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Březina, Anděl, Danišovský.

Barbora Lišková

kladnooprest

O přestávce nastoupila budoucnost kladenského hokeje