Kladenský gólman Miroslav Hanuljak byl po čtvrtém semifinálovém utkání s Jihlavou hodně skleslý.  Vyčítá si minimálně vyrovnávající gól Dukly, po kterém se šlo do prodloužení, které Rytíři nezvládli a tak v sérii mají nůž na krku. Prohrávají už 1:3 na zápasy. 

Jaké jsou vaše pocity bezprostředně po utkání?
Byl to důležitý zápas a měli jsme ho dobře rozehraný. První dvě třetiny jsme byli i lepší, nejen proto, že jsme vedli. Ve třetí třetině, nevím, jestli jsme se báli nebo co, ale nehráli jsme tak dobře. Možná i po právu Jihlava vyhrála. 

Jihlava dala dva rychlé góly po sobě. Co se tam přihodilo?
Chci chytit každý gól, ale u toho druhého jsem čekal, že ten hráč bude přihrávat, jenže on střílel. 

Vyčítáte si tento inkasovaný gól?
Vyčítám si ho, byl to blbý gól na lapačku přes obránce. Sice to docela dobře trefil, ale o to nešlo. Byla to podobná situace, jako u toho předchozího gólu na 2:3. Jak jel s pukem do pásma, já si zrovna kontroloval toho druhého hráče, jestli mu to může dát, ale on vystřelil. Prostě jsem to nechytl, je to každopádně moje chyba a rozhodující branka.

Jeden zápas vás dělí od vyřazení. S čím pojedete do Jihlavy?
Bude to sice hodně o psychice, ale na druhou stranu to pro nás může být možná ještě lehčí. V podstatě nemáme co ztratit. Musíme do toho dát maximum, protože pak už nebude žádné příště. Myslím si, že se můžeme naopak trochu uvolnit, ale bude potřeba tam jet s čistýma hlavama. Nic ale nevzdáváme, to bychom nemuseli hrát hokej nebo jakýkoliv  jinýsport.  Teď po utkání to pochopitelně hrozně mrzí, mohlo to být 2:2, ale je to 1:3. 

Lukáš Jůdl