Odchovanec kladenského hokeje Petr Křepelka (21) prožil složitou sezonu s příjemným koncem. Dohrál ji v Německu a rád by se vrátil zpátky.

Připomeňte své sezonní eskapády…
Sezona se nevyvíjela moc dobře. I když jsem se v létě připravoval s áčkem, věděl jsem, že si budu hledat nový klub. Odešel jsem do Německa, ale tam v den podpisu smlouvy angažmá nečekaně padlo kvůli kvótě cizinců v týmu. Vrátil jsem se a začal jsem mít potíže s páteří. To mě téměř na dva měsíce vyřadilo z hokeje. Abych se dostal zpátky, tak jsem přijal nabídku trenéra Kameše hrát za Králův Dvůr a v Kladně jsem trénoval s juniorkou. Po čase jsem dostal znovu nabídku z Německa a ta už vyšla. Hrál jsem pátou ligu a dostal jsem k tomu velmi dobré podmínky.

Jak se o vás postarali?
Veškeré hokejové vybavení, které jsem nafasoval, jsem si po sezoně mohl nechat, což není obvyklé. V Kladně například musíte věci vracet. Měl jsem pro sebe byt a hrazenou stravu. Nemusel jsem vůbec utrácet. Za pět zápasů jsem dal sedm branek a počítají se mnou i pro příští sezonu. Z mé strany je také zájem. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, nyní je ještě brzy dělat závěry.

Vrátil byste se tam s nějakými ambicemi, nebo by vám stačilo jenom hrát hokej?
Kdekoli chci pořád v hokeji ještě něco dokázat. Tam bych se z nižších soutěží rád propracoval co nejvýš. Tam je největší problém prosadit se přes Kanaďany, na které v Německu stále sázejí. Já si věřím na třetí německou ligu.

Teď vás čeká letní příprava. Než se začnete opět živit hokejem, co nyní děláte?
Přes bráchu jsem sehnal brigádu u Českého olympijského výboru. Jezdím po základních školách v Česku a pomáhám s žákovským pětibojem. Baví mě to a nebyl bych proti se něčím takovým  v budoucnu živit. 

Jan Murárik