Bývalý Rytíř v příští sezoně bude mít v popisu práce Rytíře porazit. Kladenský hokejový odchovanec Vojtěch Šilhavý (22) totiž podepsal roční kontrakt se Vsetínem, nováčkem první ligy. Tedy s mužstvem, se kterým postup vybojoval.

Kdy jste se s Valachy dohodl?
Na večírku k ukončení sezony. Vedení klubu mně nabídlo pokračování mé úspěšné anabáze.

Když jste přijel do Kladna bezprostředně po postupu, tak jste nevěděl, kde další sezonu začnete…
To jsem opravdu nevěděl. Po posledním zápase bylo asi ještě příliš brzy, abych se začal zajímat, jestli ve Vsetíně zůstanu. O to příjemnější pak byla ta nabídka. Ve Vsetíně se mi hrálo dobře, je to tam perfektní. A jak už jsem v minulém rozhovoru naznačil, máme skvělé fanoušky, kteří s námi jezdí na cizí stadiony v opravdu velkém množství. A taky jsem rád, že z minulé sezony nás pokračuje v letní přípravě asi deset. 

Tu ostrou přípravu teprve začnete. Co děláte v těchto dnech?
Jsem v Kladně a připravuji se individuálně. Chodím také s partou hráčů z Kladna na led. Vede nás trenér Honza Krégl a já jsem s jeho přístupem spokojený. Do Vsetína odjíždím koncem týdne. 

Jak se těšíte na duely s Kladnem?
Nemůžu se dočkat. Už se moc těším, i když budu mít v popisu práce Rytíře porazit, tak mám k hokejovému Kladnu pořád vztah. Uvidíme, jak šestnáctého září v Kladně náš zápas dopadne. Věřím, že i díky našim fanouškům bude plný dům (usmívá se). 

Jan Murárik