Mohl by se stát tahounem jednoho z útoků hokejových Rytířů. Zatím má v Kladně za sebou první trénink. Ze Švédska přicestoval na zkoušku levoruký útočník Johan Lorraine (28). 

Největší praxi získal v domácí soutěži na úrovni naší první ligy a poté v různých klubech Kazachstánu. V obou soutěžích odehrál přes sto utkání a v obou shodně nastřílel 48 branek. Por zajímavost, v Kazachstánu si jednu sezonu zahrál proti Vítězslavu Bílkovi a poté přišel do stejného klubu. Do české první ligy, konkrétně do Kladna, jej trenérům Miloslavu Hořavovi a Pavlu Paterovi doporučil exkladenský Otakar Vejvoda, který se ve švédském hokeji několik let pohybuje. 

"Jsem rád, že můžu v Kladně vyzkoušet zase jiný hokej. Jsem tu dva dny, ale i tak jsem poznal, že Rytíři mají profesionální zázemí na vysoké úrovni. V neděli večer jsem viděl trénovat Jaromíra Jágra a bylo to velmi zajímavé. Bavilo mě to. V Česku jsem poprvé v životě a o klubu jsem zjistil, že má bohatou historii. Hokejově jsem také spokojený, protože Rytíře vedou špičkoví trenéři, od kterých se můžu hodně naučit," uvedl Lorraine včera po tréninku.

Jan Murárik