Hokejový obránce Václav Kolařík strávil po třech letech hraní za Rytíře sezonu mimo jejich  tým. Hrál pouze za Řisuty a u toho pracoval. Vše se ale mění, jelikož třiadvacetiletý zadák našel nové angažmá. Hraje druhou ligu na britský ostrovech, ve Skotsku, v týmu Solway Sharks.

Loni jste hrál za Řisuty. Vím, že jste u toho ještě pracoval. Čemu jste se tehdy pracovně věnoval?
Ano, loni jsem hrál za Řisuty a chodil jsem do práce, protože 2. liga člověka neuživí. Dělal jsem v Kněževsi ve skladu pro pekaře a cukráře. V Řisutech jsem byl spokojený, přesto byl jeden moment, kdy to vypadalo, že změním zaměstnání a hokej bych ani nestíhal.

Teď máte zajímavé angažmá. Nově hrajete ve Skotsku za tým Solway Sharks. Jak jste se k tomu vůbec dostal?
Do týmu jsem se dostal na doporučení Tomáše Pituleho a zároveň jsem získal kontakty na správné lidi, se kterými jsme to dotáhli do konce a jsem tu.

Letěl jste do Skotska kvůli hokeji? Nebo tam budete ještě pracovat?
Letěl jsem do Skotska hrát jen hokej. Chci se mu věnovat na 100% a pracovat v plánu nemám. Podmínky jsou na úrovni a jsem rád, že tu jsem.

Už máte za sebou první zápas. Můžete popsat, jaká je úroveň soutěže?
Úroveň hokeje je tady něco mezi 1. a 2. ligou. Tempo jako 1. liga a hokejovost jako 2. liga, ale tak to asi nebude v každém zápase. I v první lize v Česku se najde pár zápasů, co jsou na úrovni druhé ligy.

Co si od angažmá slibujete?
Od angažmá si slibuji to, že se budu živit hokejem. Mám dost prostoru na ledě, takže mi to pomůže se zdokonalit fyzicky a naučit se jazyk. Pak můžu jít kamkoliv nebo zde zůstat více let.

A co vy a Kladno do budoucna?
Patřím Kladnu, vyrůstal jsem tam od 5. třídy, takže když si mě bude chtít stáhnout zpět, tak to udělá. Když ne, tak se zařídím, jako doposud. 

Lukáš Jůdl

Foto: facebook Solway Sharks