Rozpačitý výkon z duelu s Kadaní je zapomenut. Rytíři na severu předvedli zodpovědný výkon a po zásluze porazili Frýdek Místek 3:0 (0:0, 2:0, 1:0).

Na první branku museli diváci čekat až do závěru druhé třetiny. Příčinou byla vynikající forma obou brankářů. Více smůly měl ten domácí, když ho v 36. minutě prostřelil Pekr a devět vteřin před druhou sirénou přidal další zásah Lorraine. Utkání jednoznačně kraloval gólman Cikánek. Výtečně vykrýval prostory u tyčí a předváděl bravurní zásahy jak lapačkou, tak vyrážečkou. V poslední třetině si hosté šikovně hlídali náskok, a když se Frýdečtí rozhodli pro hru bez brankáře, dal jim Švéd Lorraine třetí ránu. U všech gólů asistoval Zikmund, který se tak vyhoupl do čela kanadského bodování Rytířů.

V sobotu přijede do Kladna po dlouhých letech kdysi slavný Vsetín (16.00 h.). Ten dosud odehrál úvodní dvě kola doma a připsal si na konto pět bodů. 

Branky a nahrávky: 36. Pekr (Zikmund, T. Kaut), 40. Lorraine (T. Kaut, Zikmund), 60. Lorraine (Zikmund, Štindl).

HC Frýdek-Místek: Strmeň – Bartko, Kovář, Ovčačík, Zahradníček, Piegl, Haman – Kvasnica, Pechanec, Chmielewski – Franek, Marosz, Bajtek – Kofroň, Mikulík, Christov – Klimša, Jáchym, Kalus. 

Rytíři: Cikánek (Kopřiva) – Hořava, Veber, Štindl, Kehar, Matula, Lenďák – Tůma (C), Machač, Kloz – Strnad, Přikryl, Pekr – Lorraine, Kaut, Zikmund – Bláha, Kubík, Redlich.

Diváků: 1425

Jan Murárik