Co zápas, to gól. Tuhle statistiku sice po dvou kolech první ligy nelze přeceňovat, ale přinejmenším svědčí o tom, že útočník Rytířů Matěj Pekr (29) je při střelecké chuti.

V Kladně začínáte druhou sezonu. Je současný začátek výkonů Rytířů podobný loňskému startu?
Podle mého názoru jsme na tom nejen bodově, ale i co do výkonu líp. I když to po zápase s Kadaní ani ve Frýdku tak nevypadá. Na Moravě jsme neodehráli ideální utkání a výhru jsme vybojovali se štěstím a hlavně díky Lukáši Cikánkovi, který od letní přípravy podal v tomto duelu nejlepší výkon. V samotné hře jsme lepší než domácí tým nebyli. 

Kde to drhne nejvíc?
V našem obranném pásmu. Kolikrát se v něm za pukem sjedeme dva. Ta souhra se musí rychle zlepšit. Makáme na tom a já věřím, že proti Vsetínu zítra bude tahle fáze hry mnohem lepší. 

Marné máte zatím také přesilovky…
Na nich samozřejmě zapracujeme. Jestli to je lepší, nebo není, to jsme ve Frýdku nezjistili, protože jsme tam nehráli ani jednu! Na tréninku jsme se jim věnovali i za účasti Jaromíra Jágra a mít ho při nich také v utkáních, tak tyhle potíže máme vyřešené. 

Co se vstřelených branek týče, na soupeře vám zatím vždy stačily tři. Na dvou jste se podílel i vy. Cítíte střeleckou formu?
Dal jsem každý zápas po gólu, tak to na formu vypadá. Jestli to ale není falešná forma na začátku sezony, ukážou další zápasy. Doufám, že jde o pravou formu (směje se). 

Zítra dorazí na kladenský stadion nováček Vsetín. Co se vám vybaví ve spojitosti s tímhle soupeřem?
Že to bylo mužstvo mého dětství. Jako malý jsem mu fandil a vnímal jsem velmi zisk pěti titulů v řadě. Teď k nám míří mužstvo, které ještě neprohrálo a s výbornými diváky za zády. Nemyslím si, že jich přijede tisíc, ale hodně jich asi bude. Těším se na skvělou atmosféru. Naši fanoušci jistě přijdou v hojném počtu a poženou nás za dalšími body.

Jan Murárik