Na první tiskovku po utkání Rytířů přišel v dobré náladě. Kladno porazilo Vsetín 7:1 a diváci se bavili. Ovšem i přes svižný hokej má trenér Miloslav Hořava k předvedené hře svého týmu výhrady.

Na začátku utkání se Vsetínem mělo Kladno velké štěstí, že soupeř z vypracovaných příležitostí nevstřelil hned několik branek. Dokázali byste se z nich oklepat a utkání zvrátit ve výhru?
Kdyby Vsetín ty šance proměnil, zápas by vypadal úplně jinak. Mně se hra Vsetína velmi líbila. Hráli aktivně, i když prohrávali o pět branek, nezabalili to. Vsetín ještě svoji sílu ukáže.

Porovnejte vystoupení Rytířů v odehraných třech kolech.
První dva zápasy jsme dobře nehráli. Druhá třetina s Kadaní a dvě třetiny ve Frýdku Místku byly v našem podání šílené. Proti Vsetínu jsme měli pasáže, kdy to bylo docela dobré a pasáže, ve kterých jsme propadali a bylo to hrozné. Hru stále budujeme.

Hovořilo se o horší souhře útočníků s obránci při hře dozadu. Už je tahle fáze hry lepší?
Neřekl bych, že je to lepší. Tohle budeme řešit asi trochu déle. 

Směrem dopředu jsou Rytíři mnohem efektivnější...
Ano, nastříleli jsme hodně branek, ale já jsem zvědavý, jak zvládneme zápas, kdy to bude dlouho třeba jedna jedna a my budeme pod tlakem, protože budeme muset vyhrát. Když takové zápasy brankově strhneme na svoji stranu, tak můžeme mluvit o tom, že je to dopředu dobrý. 

Jak jsou na tom ve vašem hodnocení oba brankáři?
Cikánek odchytal výborně oba první zápasy a Kopřiva byl výborný proti Vsetínu. Oba mají stejnou pozici, oba točíme po dvou utkáních. S jejich výkony jsme spokojení.

Jan Murárik