Kdysi řídil přestup Jaromíra Jágra do ruského Omsku a od té doby se stále kolem kladenského i ruského hokeje pohybuje. Dnes by měl Jaroslav Zídek juniorce Rytířů přivést z východu Evropy novou posilu, ale ještě předtím sledoval utkání Kladna se Vsetínem.

Zamlouval se vám zápas?
Líbil se mi (usmívá se). Na kladenském týmu je už vidět práce trenéra Miloše Hořavy. Udělal z něj disciplinovaný mančaft, který soupeře přehrál ve všech směrech. Vsetín, o kterém jsem si před utkáním myslel, že je silnější, byl bez nároku na body...

Zápasy Rytířů sledujete každou sezonu. Jaký je rozdíl mezi jejich loňskými výkony a těmi současnými?
Právě v té herní disciplině a také v nasazení, s jakým hráči jdou na led. Vidím, že tenhle mančaft si z tréninkových dávek dvojice Hořava-Patera vzal hodně a dokáže to na hřišti prodat.

Kdo vás svou hrou z Rytířů zaujal?
Bek Štindl rozehrávkou a já ho považuji za velkou kladenskou posilu. Kubík je velmi dobrý a vypadá to, že začíná konečně klapat ústecká spolupráce dvojice Kloz - Tůma. 

Je Kladno v první lize nejsilnějším týmem ze všech?
Patří z mého pohledu společně s Karlovými Vary a Českými Budějovicemi do triumvirátu, který má na postup do extraligy. Rozhodující v téhle sezoně budou body přivezené z hřišť soupeřů, protože z nich si doma každý body pohlídá.

Co z pozice hokejového agenta chystáte pro Kladno?
Dnes do juniorky Rytířů přivedu možnou posilu z Ruska. Nechte se překvapit...

Jan Murárik