Rytíři podlehli na svém ledě po samostatných nájezdech Přerovu 3:4 (1:2, 1:1, 1:0 – 0:1).

Do prvního dějství vstoupili lépe hosté, hned v úvodu se radoval Goiš. Rytíři se snažili odpovědět a po mnoha střeleckých pokusech srovnal stav Tůma. Vzápětí hosté opět utekli o branku. Domácí hráči sice předváděli skvělé útočné akce, ale bez kýženého zakončení.

Ve druhé třetině se dostali Rytíři pod tlak, chybovali a nakonec i inkasovali gól. Ke konci třetiny domácí snížili opět díky dvojici Machač –Tůma.

V úvodu poslední dvacetiminutovky vyrovnal stav Lorraine. Rytíři četnému publiku ukázali, že zápas nechtějí prohrát. V základní části se to bohužel nepovedlo a utkání šlo do prodloužení. V něm se o vítězi nerozhodlo a Rytíři jeli poprvé nájezdy. Ty  jim však nevyšly a dva body si odváží Přerov.

Další zápas odehrají Rytíři ve středu 4. 10. na ledě HC Stadion Litoměřice od 18.00 h.

Branky a nahrávky: 10. D. Tůma (P. Machač) 36. D. Tůma (P. Machač, J. Kloz) 43. J. Lorraine ( P. Štindl, L. Svedlund) - 3. J. Goiš (J. Navrátil), 11. R. Pšurný (L. Malina), 22. T. Fořt (R. Pšurný, M. Procházka), vítězný nájezd Čáp

Rytíři Kladno: Cikánek (Kopřiva) – Kehar, Štindl, Hořava, Matula, Zelingr, Štich – Strnad, Přikryl, Kubík – Kloz, Machač, Tůma – Redlich, Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Lorraine.

HC Zubr Přerov: Klimeš (Šimboch) – Zbořil, Horák, Novotný, Malina, Pala,Čáp – Plášek, Sýkora, Kratochvil – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Šlahař, Navrátil.

Diváci: 4011

Nikola Kroupová