Jako by nestačilo, že se domácí příznivci museli smířit s nenastoupením Jaromíra Jágra. Duel prvního s druhým dospěl až do samostatných nájezdů a jelikož ani jeden z hráčů Kladna hostujícího gólmana nepřekonal, museli se fanoušci smířit se ziskem jednoho bodu. 

Srovnání statistik ze sobotního duelu s předchozími domácími zápasy jasně ukazuje, že přijel kvalitní soupeř. Rytíři byli sice ve střelbě aktivnější než soupeř, nikoli však tak výrazně – 30:23. Prakticky vyrovnaná je rovněž statistika počtu zblokovaných střel – 7:8, a také střel mimo – 15:12. Statistické údaje tak potvrzují slova domácího asistenta Pavla Patery o spravedlivé remíze po 60 minutách. 

Hra měla po celý zápas velmi vysoké tempo, střeleckých pokusů však bylo nejvíce v 1. periodě. Od druhé třetiny sice tempo hry neopadlo, ke střelbě se však domácí i hosté dostávali méně. Hráči obou mužstev vyslali v první části na branku celkem 23 střel, ve druhé třetině už to bylo pouhých 11 střel, ve třetí pak 16. 

Domácím Rytířům se tentokrát nedařilo při vhazování. Uspěli ve 46 %. Pod trenérem Hořavou se však výrazně zlepšují v počtu trestných minut. V zápase s Přerovem dokonce nebyl na trestné lavici vůbec nikdo. Hosté pak byli vyloučeni celkem třikrát, dva góly však dostali při signalizované výhodě pro Rytíře, což je nutné vzít v úvahu při pohledu na statistiku využití přesilovek. 

V prodloužení byli přece jen o něco aktivnější hosté, lépe se činili i v nájezdech. Zatímco ani jeden ze čtyř domácích hráčů neuspěl, hosté proměnili nájezdy dva. Někteří diváci se po třetí sérii nájezdů začali zvedat s tím, že je o výsledku rozhodnuto, nicméně od letoška se opět jezdí 5 sérií, jak tomu dříve bývalo zvykem. 

Lukáš Eichenmann 

statitabule