Útočník Jan Kloz již druhým rokem přispívá Rytířům svými dovednostmi. 

Byl Přerov opravdu tak nepřekonatelný?
Nevím, jestli se dá říci, že byl nepřekonatelný. Oni momentálně hrají dobře, skvěle napadají a porazili i Vary. Jejich první lajna je velmi šikovná, to je jejich velká síla. Nebyl to náš špatný zápas, mohli jsme klidně i vyhrát. Musím pochválit náš tým, ze stavu 1:3 srovnal na 3:3. Škoda, že jsme to neotočili.

Hrajete v dobré útočné trojici, proč se vám tolik nedaří jako Machačovi či Tůmovi?
Já nevím, jestli nedaří. Zatím nedávám góly, ale připravuji je, což taky není tak špatné. Minulý rozhovor jsem říkal, že si z toho hlavu nedělám. Neměl jsem ani moc šancí hned na začátku sezony, spíš jsem ty šance připravoval. Poslední dva zápasy jsem měl příležitosti, které jsem neproměnil, ale takový je hokej. Třeba dám gól v pravý čas. Klukům se daří, to je hlavní.

Takže si myslíte, že vám to začne střílet?
Věřím, že ano. Možná si mě i soupeři hlídají daleko víc než v loňské sezoně. Při zápasech jsem to cítil, jezdili se mnou a hlídali mě. Kluci byli naopak více volnější. Teď dávají branky ostatní, pak třeba budu dávat já. O tohle nejde, důležité je, že nám góly padaly a my vítězili.

Ve středu odehrajete zápas proti Litoměřicím, kde jste také účinkoval. Čím můžou překvapit a jak se na ně připravit?
Já se přiznám, nevím ani jak vypadá jejich sestava, ani kdo za ně hraje. Jen jsem se bavil s kluky, kteří proti nim hráli. Podle nich vím, že jsou „nabruslený“ a hodně napadají. Myslím si, že chytrost by je měla převézt.

Nikola Kroupová