Orel Fortuník: Bronzová medaile má svou cenu

Kladenští orli neobhájili finálovou účast v play off z posledních dvou sezon. Přesto můžou nyní v boji s Ostravou o třetí místo svoji medailovou sbírku doplnit o další cenný kov. Trenér Milan Fortuník zve v našem rozhovoru nejen na zítřejší domácí zápas s Moravany, ale rovněž na dnešní benefiční koncert v kulturním domě (18.30) na podporu léčby malého Hynka Sůry.

Ještě ve vás přetrvává silná trpkost po pátečním vyřazení v semifinále s Libercem?
Nemůžeme si v našem týmu nalhávat, že už jsme v pohodě. Zklamání z vyřazení aspoň ve mně je pořád veliké. Semifinálovou sérii jsme odehráli pod své možnosti. Teď nás čeká soupeř, který dokáže bojovat. Trenér Ostravy Honza Václavík je navíc výtečný motivátor. My však to třetí místo chceme. 

Bronzová medaile je taky cenná...
Má svou cenu (usmívá se). Udrželi bychom tak tradici posledních tří sezon, kdy jsme medaile v play off vybojovali. Akorát v té první sezoně v roce 2016 nás ve čtvrtfinále vyřadilo v rozhodujícím sedmém utkání Karlovarsko. A ještě jsme, pro připomenutí, letos vybojovali stříbrné medaile v Českém poháru. Tudíž ani ta současná sezona nebyla úplně špatná. 

Už jste analyzoval příčinu semifinálového vyřazení?
To je jednoduché. Nedosahovali jsme úrovně Liberce v útoku. Bez útoku se to hraje blbě. 

Zítra na domácí půdě nastupujete k úvodnímu utkání, v pondělí jedete do Ostravy. Protože se hraje na dvě vítězství, jak to podle vás skončí?
Může být hotovo na Velikonoce. Dva nula jak pro nás, tak dva nula pro ně. Ale třeba pozveme příští pátek naše fanoušky na rozlučku (směje se). Každopádně zvu naše fanoušky, a nejen je, na dnešní benefiční koncert pro Hynka Sůru v kulturním domě na Sítné, kde se ho chystá podpořit i celý náš tým. A ti z vás, kteří přijdou zítra na zápas se vstupenkou z koncertu, mají vstup na utkání zdarma.

Díváte se po očku po nové sezoně a přestupech?
Díváme. Ne všichni ze současného kádru u nás zůstanou a naopak, máme vyhlídnutá zajímavá jména. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí