Milan Fortuník: Ještě jsem nezažil, aby agent oslovil naše hráče už po pátém kole...

Kladenské volejbalisty dnes odpoledne (18.00 hod.) čeká v Odolene Vodě extraligové utkání osmého kola. Trenér Kladenských orlů Milan Fortuník kdysi právě volejbal v „Odolce“ pomáhal vzkřísit a má zásluhu na tom, že slavný klub definitivně nezanikl. 

Je pro vás utkání s „Odolkou“ jakýmsi derby?
Ani ne. Už jsem dávno Kladeňákem (usmívá se) a Odolenu Vodu beru jako každého jiného soupeře. To neznamená, že ho podcením a mužstvo na něj pečlivě nepřipravím. Rozhodně tam, nejedeme jako favorité zápasu, i když jsme v tabulce o tři příčky výš. Oni mají výborný kádr a hrají doma.

Když se oni připravovali na Kladno, tak museli ve vašich zápasech vidět, jak lehce umíte ztratit sety, v nichž dominujete...
My máme velmi mladý tým nejen věkem, ale i herními zkušenostmi v rámci extraligy. Pro mnohé naše hráče jde o začátek kariéry. V uplynulých sezonách buď nenahráli vůbec nic, nebo skoro nic... S víceletou extraligovou zkušeností jsou u nás Hýský, Fortuník a Lohr. Tudíž ty ztracené sety jdou právě na vrub nezkušenému mužstvu.

Nedávno jste vedli tabulku. Všímají si ostatní kluby vašich hráčů natolik, že by jim začaly nabízet přestup?
Ano, děje se to. Některé hráče, zvláště cizince, jeden manažer oslovil už po pátém kole! To jsem ještě nezažil. Většinou se to děje v play off nebo těsně před play off. Jednou nám oslovili a koupili klíčového hráče před finále o titul. Loni měl podepsanou smlouvu jiný hráč se soupeřem v play off. Děje se to, ale takhle brzy, jako letos, to je síla. Věřím, že to mužstvo ustojí a zjara v play off překvapíme.

Pojďme od dospělého volejbalu k vaší mládeži. Jste s ní spokojený?
Jsem spokojený s prací našich trenérů. Bez nejmenších výhrad vnímám práci trenérů u chlapeckých družstev, kterým jsou vzorem Kateřina Svobodová a Martin Čmela. U dívek si to ještě musí trošku sednout, ale i tam se práce vyvíjí dobrým směrem ke kvalitě. Každopádně stále k dětem sháníme další trenéry i jejich asistenty. Hodně jsou u nás na těchto postech zastoupeni studenti a studentky a ne vždy se kvůli studiu můžou věnovat volejbalu naplno. Proto kdyby měl někdo zájem se zapojit do dění v klubu, tak ať se neostýchá a přihlásí se, my si každého vážíme i vychováme (usmívá se). Spojení najdete na našich webových stránkách www.kladno.volejbal.cz.

Jan Murárik




Počasí Kladno

Předpověď počasí