Milan Fortuník: Může se stát, že se dostaneme do finále

Dnes večer se Kladenští orli měli na Moravě střetnout s Beskydy. Ovšem v týdnu tento extraligový duel zařadila Česká televize do svého pondělního programu přímých přenosů. S trenérem orlů Milanem Fortuníkem jsme si tedy našli čas na malé prognózy či snění, chcete-li...

Minulý víkend jste doma smetli Zlín a předvedli jste, že by nový cíl orlů, třetí místo po základní části soutěže, nemuselo být jen ve snách. V pondělí hrajete na hřišti předposledních Beskyd a po nich hostíte Ostravu. Rovněž velmi hratelný celek. Počítáte stejně jako vaši fanoušci s devíti body ze třech utkání?
To je povinnost. Tým na to rozhodně má. Víme ale, že udělat zbývajících šest bodů, nebude legrace.

Když dokážete udržet čtvrtou příčku nebo vybojovat třetí do play off, pak vás čeká čtvrtfinále s některým z týmů, které jsou nyní v tabulce kolem vás. V tom výběru jsou mužstva, s nimiž jste si dokázali poradit nebo je předpoklad, že máte větší kvalitu. Ovšem v semifinále by na vás šel zřejmě někdo z vedoucí dvojice Karlovarsko či České Budějovice. Koho z nich byste radši?
Lépe se nám v této sezoně hraje s Jihočechy (usmívá se). Jenomže ono to pro nás může dopadnout ještě lépe. Nikde není psáno, že na sebe ve čtvrtfinále nenarazí Liberec a Karlovarsko. Liberec půjde do semifinále a my, když teď skončíme třetí, nebudeme hrát semifinále s Českými Budějovicemi, nýbrž s někým z druhé poloviny tabulky. Když bude mužstvo zdravé a udrží si formu, proč bychom si nemohli zopakovat finále?

S blížícím se koncem základní části by bylo dobré tým posílit na smeči. Kvalitní rodilí Evropané buď nejsou k mání anebo na ně český klub nemá peníze. Nebylo by od věci poohlédnout se po smečaři v Jižní Americe?
S tím problém v žádném případě nemám (usmívá se), naopak, hráče z Ameriky uvítám. Ovšem problém je s vízy. A taky musí být lepší, než naši smečaři. Nicméně, hledáme ho...

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí