Kladenští orli neplní plán. Očekávané tři body domů nevezou

Beskydy vs. Kladenští orli  3:2 (25:23, 14:25, 26:25, 25:23, 15:13). 

V přímém přenosu České televize byl k vidění záživný volejbal. Na palubovce Beskyd se přitom střetl předposlední celek extraligové tabulky s týmem ze čtvrté příčky. V úvodní sadě výkonnostní rozdíl mezi mužstvy smazal nadšený výkon domácích. Kladno totiž výborný nástup do utkání neudrželo a postupně nechalo Beskydské vyniknout na útoku.
„Jsem naštvaný, vlastními chybami jsme Beskydy posadili do sedla. Navíc se nám zranil Hancock, takže jsem nic příjemného v prvním setu neviděl,“ poznamenal pro Vaše Kladno trenér Milan Fortuník, který je v covidové karanténě a s týmem na Moravu neodjel.
Dění ve druhém a třetím setu odpovídalo rozložení sil. „Předváděli jsme několik rychlých kombinací mezi nahrávačem a smečaři. Několikrát tým podržel Platačs, který ukázal, že umí hrát těžké balony v nestandardních situacích,“ zněl po třech sadách hlas kladenského kouče mnohem veseleji.
Čtvrtou sadu lépe zvládly Beskydy. Hosté dotahovali až do konce setu, ovšem závěr si Moravané uhráli i díky nedůrazu kladenského týmu. „Domácím jsme první a čtvrtý set darovali. Víc k tomu není co říct,“ mrzelo Milana Fortuníka řešení herních situací, které měly skončit ve prospěch jeho týmu. Zkrácená pátá sada už se odehrála ve stylu kdo s koho. Velkou roli v ní hrálo štěstí a to se přiklonilo na stranu Beskyd. Kladenští orli se v sobotu utkají před domácím publikem s Ostravou (18.00 hod.).
Sestava orlů: van Solkema, Seppänen, Kyjanica, Kraffer, Špulák, Hancock, libero Kunc (Lohr, Fortuník, Vostárek, Platačs).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí