Trenér Fortuník věří v sílu svého týmu

Dnes (19.00 hod.) se definitivně rozhodně o postupujícím do volejbalového semifinále play off. Aktéry pátého vzájemného střetnutí jsou domácí Lvi Praha a hosté Kladenští orli. Trenér orlů Milan Fortuník v rozhovoru pro Vaše Kladno hodnotí vyhlídky svého týmu.

Vraťme se ještě na okamžik k pondělní prohře na domácí půdě. Při ní byli hodně diskutovaní rozhodčí. Chcete se k nim vyjádřit?
V zápasech vždycky chybují hráči, trenéři i rozhodčí. Nechám to bez komentáře. Myslím si, že jejich výkon o naší prohře nerozhodl. Dopředu jsem varoval, že Praha je silné mužstvo, má široký kádr i vynikající hráče. Za nepříznivého stavu se dokázali zvednout a uhrát v řadě tři sety.

Kdy se utkání podle vás zlomilo v neprospěch orlů?
Výhru překlopili na svou stranu zaslouženě výkonem ve třetím setu. Od té doby už jsme nedrželi ruku na tepu utkání. Bylo to ale i o štěstí, které více přálo soupeři. Teď je na nás, abychom našli společný tah za cílem, jenž nám doma v pondělí chyběl. Pokud se plně soustředíme jen na svou nejlepší hru, máme šanci v Praze uspět.

Máte mladé mužstvo. Jak jste ho připravil na pátý zápas?
Na přípravě se podílel celý náš realizační tým, od mentálního kouče po kondičního trenéra. Jsem přesvědčený o tom, že jsme hráče připravili tak, aby se pondělní výkon neopakoval. Věřím jim, že zápas zvládnou.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí