Kateřina Svobodová: Neuvěřitelné se stalo skutečností

Nic lepšího, než zakončit pětiletou letou práci s některými kluky titulem mistra republiky, jsem si nemohla přát.

Když jsem s touto partou začínala, chodili do 5., 4., nebo 3. třídy. Dnes ročníky 2007 dělají přijímačky na střední školy a odchází do vyšší kategorie. Jim, i ostatním mladším, kteří je budou následovat, děkuji za tuto parádní sezonu. V ní byla zlatá medaile z kraje povinností, ale o síle soupeřů z celé republiky jsem před sezonou neměla valnou představu. V duchu jsem nám dala metu, hrát v první osmičce s nejlepšími soupeři.
Zisk stříbra v této soutěži mě velmi potěšil, protože uspět v ní není dílem žádné náhody, ale je výsledkem dlouhodobé trpělivé práce, bez herních výpadků. Soutěž hrálo 36 týmů a to už je pořádná konkurence. Na mistrovství republiky jsme odjížděli se smělou myšlenkou na zisk medaile. Už jsme věděli, co nás čeká. Jednorázový turnaj má ale svá rizika a těmi jsou náhlé výpadky hráčů ze zdravotních důvodů. My jsme odjeli bez nahrávače, ale protože už se nám to samé stalo v lednu, poučili jsme se a vychovali jsme za tři měsíce nového. A ten dokázal dovést družstvo k mistrovskému titulu! Neuvěřitelné se stalo skutečností.
Během sezony jsme se hodně zlepšili a po psychické stránce zocelili. Víra, že umíme otáčet utkání, která se pro nás od začátku nevyvíjejí dobře, nám na republice přišla náramně vhod. Oba rozhodující zápasy, semifinále s Jihostrojem i finále se Lvy, jsme otáčeli z nepříznivého stavu 0:1, na konečných 2:1.Takže kluci, jen tak dál, a přeji vám hodně štěstí do dalších bojů!
Kateřina Svobodová, trenérka.

azlato

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí