Orel van Solkema o tom, proč Kladno doma ztrácí

Kladenští orli v sobotu ztratili doma po výhře 3:2 nad Odolenou Vodou bod. V pořadí druhý za sebou. Domácí tým neměl jisté ani ty dva, protože si svým přičiněním zdramatizoval koncovku páté zkrácené sady. Tak to alespoň viděli fanoušci v ochozech sportovní haly. Zajímalo nás, jaký měl pohled na vývoj duelu nahrávač orlů Gijs van Solkema.

Ve třetím setu to vypadalo na hladkou výhru hostů za tři body. Nakonec jste se vzchopili a utkání zvrátili. Proč jste dovolili soupeři sahat po hladké výhře?
Dělali jsme hrozně moc chyb a darovali jsme jim body. Nešel nám servis, špatně jsme bránili. Měli jsme je asi nechat víc hrát, aby vyrobili víc chyb. Postupně jsme se ve všem zlepšovali až k výhře.

Ale v páté sadě jste těsně před koncem přišli o tříbodový náskok…
Pokazili jsme zase servis, soupeř si stěžoval na rozhodčí, když se začalo hrát tak, jsem si neporozuměl při nahrávce se spoluhráčem a náskok byl pryč. Naštěstí nám vyšel útok středem a po něm servis. V rozhodujícím okamžiku jsme vytáhli neskutečný blok.

V prvním utkání jste taky otáčeli dvousetové vedení soupeře. Nesedí vám na začátku sezony něco v domácí hale?
Hala za to nemůže. Doma sami děláme příliš mnoho chyb. Zlepší se to. Horší to určitě nebude (usmívá se).

Ve čtvrtek hrajete v Příbrami se soupeřem, kterého z přípravy dobře znáte. Je to výhoda?
Upřímně si myslím, že žádný tým v téhle sezoně není lehký. Nemůžeme jet do Příbrami s pocitem, že tam na nás čeká jasná výhra za tři body. Ano, jedinou skutečnou výhodou je příbramská hala, kterou dobře známe…

Jan Murárik   

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí