Kocouři Příbram vs. Kladenští orli 2:3 (25:22, 18:25, 25:27, 26:24, 11:15). Kladno je po čtyřech kolech v tabulce druhé za Karlovarskem.

Tenhle zápas mělo Kladno vyhrát za tři body. Stačilo jen ve čtvrtém setu proměnit mečbol... Nepovedlo se a orli potřetí v této sezoně hráli pátý, zkrácený set... Kaňkou bylo chování domácího obecenstva v závěru duelu, kdy hosty častovalo ne právě spisovnými výrazy. 
Statistika utkání hovoří o tom, že hosté byli lepší na útoku, z podání uhráli o šest přímých bodů víc než Kocouři a lepé i blokovali. V čem vynikala Příbram? Pouze v úspěšnosti na postu univerzála. Kladno dominovalo na bloku,nahrávce i smeči. „Po prvním setu jsme dostali šanci vyhrát za tři body a nevyužili jsme ji. Je to škoda. Měli jsme to vyútočit, ale řešili jsme to špatně,“ litoval promarněných míčů kouč Milan Fortuník.
V neděli dorazí do Kladenské spotovní haly Jihostroj z Českých Budějovic (18.00 hod.). Jihočeši jsou pátí, tři body za Kladnem. „Přijede soupeř se sestavou plnou reprezentantů, nejen těch českých. A na co už by měl fanoušek volejbalu přijít, než na taková jména?“ zve „Forbes“ kladenské publikum do ochozů.

 

Sestava orlů: van Solkema, Grozer, Anderson, Platečs, Seppänen, Špulák, libero Kunc (Kraffer, Hýský, Zvicer, Fortuník).

Jan Murárik