Kladenští orli smetli Jihostroj a dál šlapou extraligou bez prohry

Kladno vs. Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:20, 25:18, 25:18). V tabulce si dosud neporažení orli drží druhou příčku za suverénním Karlovarskem.

Platačs se po zdravotní pauze v Příbrami vrátil do základní sestavy a spolu s kapitánem Krafferem hosty bodově rozstříleli. Excelentně šel dnes Kladnu servis. Poprvé v sezoně. A bylo znát, co může strašit extraligu, když přijede do nízké Kladenské sportovní haly. České Budějovice se v ní totiž trápily na příjmu.
„Nekazili jsme tolik, což se samozřejmě okamžitě projeví na výkonu družstva. K tomu na druhé straně Budějovice nepřijely v tak silném složení, které před sezonu deklarovaly. Na hřišti jsme se vrátili až na výjimku do původní sestavy z minulé sezony. Je moc znát, že hrajeme druhou sezonu bez velkých hráčských změn. Čtyři předešlé zápasy se nám nedařil servis, teď jsme se z toho vyhrabali,“ komentoval výkon orlů jejich manažer Jindřich Neumann.
Příští kolo má Kladno přestávku (extraligu hraje lichý počet týmů). Poté, ve čtvrtek 20. 10., hostí velmi silné pražské Lvy.

Soupiska orlů: van Solkema, Kraffer, Anderson, Platačs, Seppaänen, Špulák, libero Kunc, Grozer, Hýský, Fortuník, Zvicer, Gottesman, Kyjanica.

Jan Murárik
Ilustrační foto: Kladno volejbal cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí