Další s gigantů míří za Kladenskými orly

Kladenští volejbalisté se dnes v extralize střetnou doma s pražskými Lvy (18.00 hod.).

Po Českých Budějovicích je to další z extraligových gigantů, kteří se v krátké době představí kladenskému publiku. Finalista play off minulé sezony patří i v této k favoritům na zisk titulu.
O to větší překvapení způsobili domácí prohrou se Zlínem 2:3. Kladno mělo o víkendu volno a mohlo sledovat, jak si vedou ostatní týmy. A právě v Praze se odehrálo největší překvapení kola. „O prohru jsme si koledovali už delší dobu. Nejsme důslední v tom, co máme dělat. Buď začneme vlažně, nebo se do problémů dostaneme během prvního setu,“ hodnotil nahrávač Jakub Janouch. Univerzál Lvů David Kollátor před dnešním duelem burcuje: „Musíme se oklepat z porážky a více bojovat. Ukázat, co v nás je. Kladno ještě neprohrálo. Motivaci budeme mít obrovskou.“
V tabulce odsunul orly z druhého místa Liberec, který zvítězil v Brně 3:0 a nasbíral o tři body více než kladenský tým. Třetí Kladno má dvanáct bodů, Pražané na páté příčce bodů deset. V individuálních tabulkách mají Lvi mezi nejlepšími pěti pouze Toduu (nejlepší blok). Za orly se do prvních pětic dostali Špulák (průměr bodů z útoku) a Kraffer (úspěšnost příjmu).
„Řekl bych, že nás pauza potkala v pravý čas. Někteří hráči hráli hodně a potřebovali si odpočinout a s tolika zápasy to bylo těžké, protože na trénink nebyl čas,“ uvedl na webových stránkách orlů smečař Seppӓnen.

Jan Murárik    

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí