Milan Fortuník: V poháru a extralize chceme mezi čtyři nejlepší týmy

Kladenští orli se dnes představí na hřišti Hradce Králové (19.00 hod.). Na východě Čech sehrají první utkání národního poháru. Po nepřesvědčivém výkonu v extraligové porážce s Ostravou mají co napravovat. Přiznává to i trenér orlů Milan Fortuník.

Vraťme se ještě k šokující prohře doma s poslední Ostravou. Proč museli vaši fandové odcházet s pocitem smutku z výkonu vašeho týmu?
Stále o tom zápase diskutujeme. Probíráme, co se vlastně stalo. Svůj díl na všem nesu samozřejmě i já. Věřil jsem, že když proměním sestavu, že se nemůže nic hrozného stát. Přepočítal jsem se, nebyl jsem dostatečně pokorný v odhadu síly protivníka. Ostrava zahrála nadstandardně a vyšlo jí to. Naši velkou sílu jsme ukázali až ve čtvrtém setu, ale na výhru ani to nakonec nestačilo. Na druhou stranu je dobře, že nás takový zápas potkal v téhle fázi sezony, kdy je do play off před námi ještě spousta zápasů.

Teď je před vámi pohárový duel. Jak je pro vás národní pohár důležitý?
Rádi bychom došli mezi nejlepší čtyři týmy v poháru i extralize. Hradec Králové je tým z druhé nejvyšší soutěže s hráči z extraligy vedenými oporou Alešem Holubcem. Věřím, že tentokrát předvedeme to nejlepší v nás od prvního míče!

V pondělí se volejbalové veřejnosti předvedete v televizním utkání doma s Benátkami nad Jizerou. Opět nepůjde o mužstvo z předních příček tabulky. Fanoušci po orlech budou chtít výhru za tři body…
Slibuji, že budeme dobře připraveni. Motivací je nejen spokojenost našich fanoušků, televizní přenos, ale také vědomí, že jde o středočeské derby.

Každou sezonu odehrajete některé duely v tematických dresech. Máte je v plánu ještě letos?
Chystáme dresy tradičně pro akci Movember i vánoční překvapení (usmívá se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí