Milan Fortuník: Síla týmu je pořád na umístění mezi čtyřmi nejlepšími v extralize

Kladenští orli dnes ve sportovní hale hostí Beskydy (16.00 Hod.). Trenér Milan Fortuník se svým týmem připravil pro fanoušky v hledišti přímou dražbu hraných dresů orlů. Poté se všichni odeberou na ples. O dražbě, plesování i kvalitě mužstva jsme si povídali s trenérem Milanem Fortuníkem.

Jak bude vypadat pozápasový program dražby dresů v rámci Movemberu?
Vydražíme tentokrát jen část dresů a moc se těšíme, že další část vydražíme u našeho významného sponzora v kasinu Rebuy Stars, příští středu. Tam zveme všechny naše fanoušky, vstup je zdarma a hra povinná není (usmívá se). A na našich klubových stránkách najdete také internetovou dražbu dresů. Movember je jednou z akcí, kterou náš klub rád podporuje.

Po skončení dražby jedete jako tým do kulturního domu na Sítné na Ples sportovců a hospodářské komory. Jste plesový typ?
Plesový typ nejsem, raději mám posezení s kytarou než tanec. Na druhou stranu si vychutnávám pohled na lidi, kteří tancovat opravdu umí. Sám se považuji za takzvaného šlapače zelí.

Nezaskočili jste plesem cizince ve vašem týmu?
Nemají šanci protestovat nebo se neúčastnit (směje se). Dostali zavčas za úkol si obleky na ples někde sehnat. Hodně z nich si ho půjčí od jiných hráčů, například z našeho béčka. Vzhledem k jejich velikosti z jiného ranku by to asi ani moc nešlo…

Pojďme ke sportu jako takovému. Dnes hrajete extraligové utkání s Beskydy. Před zápasem jste kádr zúžil o Černohorce Zvickera. Je to i důsledek ne právě atraktivní hry orlů. Má v současné době Kladno kvalitu třeba na semifinále play off, kam jste před sezonou v cílech mančaftu mířil?
Jsem stále přesvědčený, že na místo mezi nejlepší čtyřkou máme. Síla týmu se musí projevit, protože ji v sobě má.

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí