V rámci celosvětové akce boje proti rakovině prostaty Movember uspořádali Kladenští orli po osmé dražbu speciálních hraných dresů. Ta letošní vynesla rekordní částku.

Kladenský klub tentokrát rozdělil dražbu na tři části. Ta první, kdy do veřejné dražby poslal většinu hraných dresů týmu orlů, se uskutečnila minulý týden po domácím utkání s Beskydy (uvodní snímek s dražitelem Milanem Fortuníkem a liberem týmu Kuncem). Ta vynesla přes šedesát tisíc, přičemž nejvíce korun, zhruba dvacet tisíc, vyneslo triko Fina Seppänena. V druhé části mohla veřejnost dražit určené dresy prostřednictvím sociální sítě klubu. Po ní volejbalisté do pokladny Movemberu uložili přes pět tisíc korun.
Třetí a poslední dražbu nechali orli na oslavu pětiletého působení kasina Rebuy Star v kladenské Oaze. V rámci slavnostního večera stvrdili představitelé klubu a kasina pokračování spolupráce. Poté se mezi hosty začalo přihazovat na jediný dres v dražbě, který věnoval kapitán mušžtva Jiří Kraffer. Výsledná částka se zastavila pod sedmi tisíci korunami. Celkově dražba projektu Movember vynesla ze strany Kladenských orlů 72 300 korun. Je to rekordní částka. Více se nikdy v orlí dražbě nevybralo. Šťastný šéf klubu Milan Fortuník poznamenal, že je zvědavý, kam až se jednou tahle částka vyšplhá...

Jan Murárik

drazb
Kapitánův dres v kasinu vydražil bývalý kladenský fotbalista Martin Růžička

dra
Milan Fortuník (vlevo) za orly a Michal Krčmář za kasino stvrdili podáním ruky pokračování spolupráce