Milan Fortuník: Před dlouhou pauzou potřebujeme Příbram porazit

Kladenští orli dnes v extraligovém utkání hostí ve sportovní hale (16.00 hod.) Kocoury z Příbrami. Poté je publikum na Kladně v mistrovském duelu uvidí až v polovině ledna. S trenérem Milanem Fortuníkem jsme si povídali o aktuálním stavu mužstva i o možném dopadu dlouhé pauzy na herní formu.

Proč vyšla na Kladno tak dlouhá pauza?
Protože jsme si na začátku prosince předehráli zápas s Českými Budějovicemi. Tam jsme hráli docela dobrý sport, bohužel jsme to nedokázali přetavit v zisk alespoň jednoho bodu. Dlouhá přestávka do dalšího utkání je shoda okolností. Sedmého ledna se sice hraje, ale vzhledem k lichému počtu týmů v tabulce na nás losem vyšla pauza. Vítáme to, protože si potřebujeme v klidu vyčistit hlavy. Dnes ale taky potřebujeme porazit Příbram a já věřím, že se nám to povede za tři body.

Dal jste cizincům možnost odcestovat na svátky domů?
Zahraniční hráči odlétají či cestují za svými rodinami hned zítra. Opět se všichni sejdeme při obědě v úterý po vánočních svátcích. Naopak na Silvestra žádné větší volno není, budeme trénovat.

Když jste hrával, dostával jste pravidelně na vánoční svátky volno?
Jak v kterém klubu, jak v které soutěži (usmívá se). Když jsem musel zůstat v místě působení, tak mě třeba štvalo, že nemůžu vidět své blízké, na druhou stranu, když jsme dostali delší volno, pak obvykle mužstvo zažívalo těžší rozjezd zápasového rytmu. Pro nás v současné době je delší volno nutností. Nám jen prospěje. Za tím si stojím.

Kladno hraje i Český pohár. Znáte čtvrtfinálového soupeře?
Losování se zatím neuskutečnilo. Osmého ledna se dohrává pohárový zápas Zlína s Prahou a čekáme, že ten den nebo hned poté bude losování dalšího kola.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí