Milan Fortuník zkouší nového hráče a vysvětluje, proč nemůže trénovat

Před osmi roky postavil volejbal v Kladně na pevné základy a v extralize jeho svěřenci dosáhli nečekaných úspěchů. V současné době vážně uvažuje o tom, že za sebe na post trenéra přivede novou tvář. Šéfa Kladenských orlů Milana Fortuníka jsem se také ptali na to, jak jeho tým vyplnil pauzu od vánočních svátků po nový rok, kdy nesehrál žádný zápas. 

Proč jste se rozhodl ve svém klubu předat místo sebe někomu trenérský post u prvního týmu?
Sedím takzvaně na čtyřech židlích a opustit tu trenérskou je pro mě nejméně složité, i když trénování mám moc rád. Po těch mnoha sezonách budu na chod klubu i áčka nějaký čas dohlížet jako majitel. Nějací adepti se rýsují, ale jméno konkrétního trenéra oznámím, až si s někým plácnu.

V tuto chvíli jste pořád trenér extraligového mužstva. V soutěži jste naposled nastoupili před Vánocemi a k dalšímu utkání nastoupíte tuto sobotu v Praze. Čím jste vyplnili dlouhou pauzu?
Dostávali jsme se a v některých případech se dostáváme ze zdravotních trablů. Dobrá zpráva pro tým je, že se dává do zdravotní pohody libero Tomáš Kunc. S mužstvem jsme ladili obranu, útok po obraně a servis.

Je nutné doplnit sestavu o novou tvář?
V současnosti nikoho na doplnění týmu nesháníme. Zvažujeme sestavu rozšířit o našeho mladého trenéra mládeže Martina Čmeľa, který hraje za béčko orlů. Trénuje s áčkem a je schopný v určitých fázích do zápasů naskočit.

Minulý víkend se kvůli rozlosování událo extraligové kolo bez vás. Když se podíváte na tabulku, co jako odborník vidíte?
První šestka, do níž patříme, se od ostatních oddělila, ale neznamená to, že mužstva do dolních pater už neporazí někoho z těch horních. Nedávno se to povedlo například Zlínu, který překvapivě zdolal České Budějovice…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí