Kladenští orli dnes v Českých Budějovicích zabojují o semifinále poháru

Čtvrtfinále Českého poháru ve volejbalu má dnes na programu utkání Jihostroje Českých Budějovic s Kladenskými Orly (18.00 hod.).

Do semifinále se již probojovaly celky Liberce a Karlovarska. Zítra se o poslední místo mezi nejlepší čtyřkou poháru utká Ostrava s Beskydy. Dnes večer vyzve Jihostroj mužstvo Kladna. 
České Budějovice mají za sebou pondělní extraligový zápas s Libercem. V něm zvítězili v dramatické koncovce pátého setu 3:2 a upevnili si čtvrtou příčku s náskokem pěti bodů před Kladenskými orly. Vzájemné extraligové zápasy v této sezoně vyzněly vždy pro domácí. Orli zvítězili 3:0 a Jihostroj 3:1. Vzhledem k tomu, že Kladno dokáže skvěle zahrát poslední dva sety, dá se čekat pětisetová bitva. 
„V řadách Jihostroje hrají současní i bývalí čeští a zahraniční reprezentanti, takže zkušeností mají na rozdávání. Nemyslím si, že by pondělní zápas s Libercem našeho soupeře nějak dramaticky unavil. My si na něj věříme jak dnes v poháru, tak v případném střetnutí v play off. Pokud ale chceme postoupit do semifinále poháru, pak musíme zahrát stejně kvalitně jako nedávno v Praze proti Lvům, a ne jako teď v Ostravě,“ míní před dnešním duelem trenér Kladna Milan Fortuník.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí