Kladenští orli se o další výhru nad lvy poperou dnes v Praze. Duel je v přímém přenosu České televize

Volejbalová extraliga má dnes na programu také třetí utkání čtvrtfinále play off. Lvi Praha v něm hostí Kladenské orly a stav série hrané na tři vítězství  je 1:1. Utkání vysílá přímým přenosem ČT Sport (20.05 hod.)

„Orli nás trápili servisem. Zápas jsme moc nezvládli na příjmu. Doufám, že předvedeme takový výkon, jako v prvním čtvrtfinále. Utkání sice vysílá televize, ale my věříme, že nás fanoušci nenechají ve štychu. V takové sérii potřebujeme jejich podporu dvojnásob,“ uvedlo po druhém zápase exkladenské libero Milan Moník na webových stránkách Lvů. Počítat se dá i s početnou enklávou fanoušků Kladna. Jak uvedl pro Vaše Kladno kladenský kouč Milan Fortuník, kladenští fanoušci jsou fantastičtí. 
Ostatně fantastický výkon podalo v druhém duelu celé mužstvo orlů. Díky nezměrné vůli otočili průběh pátého setu a strhli výhru na svou stranu. Kladno doma soupeře nepřehrálo jen na pozici univerzála, v dalších činnostech mělo bodově navrch. V úvodním zápase v Praze zase měli jasnou převahu lvi na postech univerzála i smečařů. Bloky měli celkově úspěšnější orli.
Atraktivní ve statistice jsou dosažená esa hráčů. Ve dvou duelech jich nejvíce za Pražany nasázeli Schouten (6x), McCarthy (4), Kriško (4) a Čech (3). Za Kladno přímo ze servisu bodovali Špulák (4x), van Solkema (4) a Grozer (3). 

Jan Murárik
Foto: Kladno volejbal cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí