První utkání evropského poháru kladenští volejbalisté nezvládli. V belgickém Gentu prohráli 2:3 (22:25, 25:17, 25:21, 25:27, 14:16), když neproměnili mečbol. Pokud příští středu doma odvetu zvládnou, mohou hrát v dalším kole o čtvrtfinále prestižní soutěže CEV.

Před utkáním jsme vyzpovídali dva volejbalové experty, kteří v Belgii hráli i žili. Luboš Maršoun uvedl, že by byl z kladenské výhry v Belgii příjemně překvapený, Petr Klár tipoval, že orli v Gentu zvítězí nejtěsnějším možným rozdílem. A dodal, že soupeř díky své pověstné důkladné přípravě na zápas ovládne první set...
To se také stalo. Než se hráči kolem kapitána Adama Zajíčka v hale zorientovali, náskok domácího celku už v závěru setu nedotáhli. Od druhé sady dobré belgické útoky zvedali a ty nepovedené pak skvěle blokovali. Po zásluze ovládli druhou i třetí sadu. Na konci čtvrté nepochopitelně herně vyměkli a promarnili mečbol! Gentu nalili do žil sílu. V tie breaku viděla gentská hala parádní drama s nešťastným koncem pro orly.
V sobotu se Kladno vrátí do extraligového kolotoče. Před domácím publikem je čeká duel s Jihostrojem Českém Budějovice (18.00 hod.).
Základní sestava orlů: Graham, Zajíček, Seppänen, Gonçalves, Neves, Platačs. Na hřiště se v důležitých momentech dostali také blokař Kyjanica a libero Šálek.

Jan Murárik
Foto: Anna Earl, Kladno volejbal cz

 

 

Jan Murárik
Foto z Gentu: Anna Earl, Kladno volejbal cz