Karlovarsko vs. Kladenští orli 1:3 (26:24, 16:25, 19:25, 23:25). Orli jsou s plným počtem bodů na třetím místě extraligové tabulky.

Kladno má za sebou tři extraligová kola a neztratilo v nich ani bod. Před ním jsou v tabulce jen Lvi Praha, kteří mají o zápas víc a také jsou bez ztráty bodu. Druhý Jihostroj České Budějovice body ztratil, ovšem odehrál o dvě utkání více než orli.
Kladno sahalo po vítězství i v úvodní sadě, ale zbytečně si ho nechalo utéct. Hned od druhého setu šli do náporu a jejich hra šlapala jak dobře seřízený stroj. Přestože domácí ve čtvrtém setu znatelně zpřesnili hru, hosty to nesrazilo do kolen, nepolevili v soustředění a do koncovky šli s náskokem.
„Mimo všech dalších pozitiv se mi velmi líbí organizace hry od Nevese, skvěle jako tým kluci řešili situace, kdy se hra pro nás nevyvíjela pozitivně. Na svou šanci si dokázali trpělivě počkat. Ve Varech se jednoduše nevítězí. Je to hodně dávno, co jsme tam vyhráli. Osobně mám z výhry velkou radost. Potvrdila, že naše předchozí výhry nebyly jen výkřikem do tmy,“ komentoval zápas Milan Fortuník, prezident kladenského klubu. Příští čtvrtek hraje Kladno doma s Brnem (18.00 hod.), poté zajíždí Kladno do Beskyd.

Jan Murárik
Foto z Karlovarska: Anna Earl, Kladno volejbal cz